Tjäna pengar blogg

Kan man tjäna pengar på bloggar 2019?

2010 känns som en urgammal historia nuförtiden och den tid när Twitter fortfarande var nytt och litet—Facebook var en fluga som alla börjat använda och Apple precis skulle lansera den revolutionerande, och väldigt läckra iPhone 4:an känns som en urgammal tid.

Samtliga tjänster och produkter är nu delar av vår kultur och en del av samhället. Världen skulle inte vara densamma utan iPhone och Facebook—detsamma gäller Twitter och Google.

I samband med uppkomsten av dessa teknologier så fanns det även en ny och oerhört lukrativ inkomstkälla som exploderade världen över.

Nämligen ”bloggosfären”.

Tonåringar och vuxna—professionella som amatörer—alla kunde bli framgångsrika med en intressant blogg. Personligheter som Blondinbella, Kissies och internationellt: Perez Hilton, m.fl var personligheter som startade sina karriärer i bloggosfären.

Det må tyckas att sfären på senare tid avtagit och trafik till dessa källor avtagit—dock är detta inte fallet utan vi befinner oss i en naturlig fas som är fallet med allting nytt.

När något blir populärt så blir det oerhört populärt väldigt snabbt. Därefter dyker det upp giganter inom detta fält och med tiden så konsolideras all trafik och man snart endast har ett fåtal aktörer som tagit till sig den största delen av marknadsandelarna.

Detta är också fallet för bloggosfären. Stora nyhetsorganisationer och bloggportaler har tagit den största delen av marknaden och det är nu via dessa man går till väga för att verkligen slå igenom.

Det betyder inte att marknaden dött ut eller att trafiken torkat upp helt. Tvärtom. Det är faktiskt enklare än någonsin att tjäna pengar på sin blogg idag.

2 sätt att tjäna pengar genom att blogga

Genom att bli en prisbelönad blogg kan man snart attrahera till sig nya läsare och nya ögon.

Denna uppmärksamhet kan man därefter omvandla till intäkter genom att presentera reklam på sidan.

Ju större ens volymer ju fler reklamintresserade organisationer lockar man till sig, och ju större blir ens intäkter.

Ovan är det vanligaste sättet att tjäna pengar på sin blogg.

I samband med detta kan man också tjäna pengar genom att omvandla trafik och rekommendationer till kunder åt diverse företag.

Exempel på detta är genom att reka en produkt som man nyligen upptäckt. Genom att därefter ingå i ett avtal med leverantören utav produkten kan man komma överens om att all trafik som kommer från ens blogg, och som därefter omvandlas till köpare kommer resultera i en liten kommission åt en själv. Denna kommission kan vara allt ifrån en viss procentsats av köppriset till en fix summa pengar.

Exempel—bloggare har recenserat 3 st streamingtjänster och har samtidigt avtalat med dessa om man lyckas konvertera läsare till prenumeranter hos streamingtjänsterna så får man 80 kr per konverterad kund—alternativt 6% av priset går till en själv.

Lyckas man nu konvertera några läsare så kan man snart bygga en intäktskälla och genom denna därefter expandera och satsa på att konvertera mer och mer trafik och utöka sin inkomstkälla.

Haken är att inläggen naturligtvis behöver vara köttiga, av värde för läsaren och ha i fokus att eventuellt konvertera läsare till köpare. Samtliga punkter är svåra att uppnå och göra bra. Lyckas man dock så kan man snart omvandla innehåll till intäkt och kan snart livnära sig på sin blogg.