Vanliga frågor om lån

Hur gör jag för att låna?

När man har hittat en kreditgivare där man vill ansöka om lån går man in på ansök lån. Man kommer då att komma till deras hemsida. Därefter följer man instruktionerna som respektive kreditgivare har.

Vad är ett Microlån?

Ett microlån är ett snabblån där summan man lånar inte är så stor och som ska betalas tillbaka normalt inom 30 dagar. Dessa lån är oftast heller inte UC registrerade så när man tar ett snabblån så syns det inte att man har ansökt om lånet.

Hur många dagars kredit har jag?

Oftast ska beloppet vara inbetalt inom 30 dagar men vissa av bolagen har upp till 3 månader beroende på hur stor summa man lånar.

Vilket belopp kan jag ansöka om?

De olika kreditgivarna har olika belopp att välja mellan, det vanligaste inom snabblån är mellan 1000 och 10 000 kronor. Ni ser på jämförelsen mellan de olika bolagen vilken lägsta och högsta summa de lånar ut.

Får jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Det finns många bolag som lånar ut microlån även om man har betalningsanmärkningar. Detta ser man lättast i listan där det står ja eller nej om de godkänner betalningsanmärkningar eller inte.

Vad kostar det att ta ett microlån?

Vid ett microlån tas i princip aldrig en ränta ut utan de flesta bolag tar ut en fast summa för de pengar du lånar. Detta skiljer sig mellan olika kreditgivare och lånebelopp men ligger ungefär mellan 300 och 600 kronor. Det finns också en del bolag som inte tar ut någon avgift första gången man lånar hos dem.

När får jag in pengarna på mitt konto?

Det beror på vilken tid på dagen man ansökt om lånet och om nästkommande dag är helgdag eller veckodag. Vanligtvis så hinner man få pengarna samma dag men då ska ansökningen vara gjord innan klockan 13.00 i annat fall så kommer pengarna dagen efter. Om man ansöker om lånet på en fredag eller helgdag så måste man ha samma bank som långivaren för att beloppet skall kunna betalas ut under helgdag. Annars så kommer pengarna in på kontot nästkommande vardag.

Hur identifierar jag mig?

I de allra flesta fall idag så används e-legetimation. Ibland kan man också ta ett foto på sin legitimation och namnteckning och skicka som mms till kreditgivaren. Oftast kräver bara kreditgivaren att man legitimerar sig första gången man ansöker.

Vad händer när jag har fyllt i och skickat in mina uppgifter?

Någon från kreditgivarens kundtjänst kommer då ringa upp er och ni får då bekräfta att ni valt att ta lånet och att summan är korrekt.

Vart vänder jag mig om det är något jag undrar över?

Om ni har frågor angående sajten evaa.nu så går ni in på kontakta oss och fyller i frågeformuläret. Vid frågor om respektive kreditgivare så besöker ni deras hemsida och kontaktar dem så besvarar de frågor angående sina lån, villkor eller om det är något annat man undrar över när det gäller att låna pengar från dem.